Theobaldus Kunsthuis

Turnhout

Herinneringstentoonstelling  Robert Höfling  “Mensen en gezichten”
van 28 april t.e.m. 13 mei 2018

 

 

 

Robert Höfling werd in 1919 geboren in Hammelburg (D). Hij was een van de bekendste, origineelste en meest kritische kunstenaars van Neder-Franken. Op 12 december 1997 stierf hij totaal onverwacht op 78-jarige leeftijd op Lanzarote. Amper een paar dagen eerder had hij de tentoonstelling "Vierentwintig Vermoedens" geopend in het museum Herrenmühle - een tentoonstelling die daarvoor te zien was in Turnhout en in Brussel.

Zijn vrienden en de kenners van zijn kunst omschrijven hem vaak als een 'duizendpoot', 'enfant terrible', 'bonte hond' en een echt Hammelburgs unicum. Want hoewel hij zich liet inspireren door grote schilders zoals Joseph Beuys en Hermann Nitsch, heeft hij zijn geboortestad Hammelburg nooit echt verlaten.

Zijn werk was erg veelzijdig: van provocerende kunstacties, tekeningen en grote schilderijen in felle kleuren of grijstinten, over werken in opdracht zoals kerkramen en altaren, tot fonteinen en beelden voor scholen. Maar Höfling is zijn expressieve schilderstijl en zijn zoektocht naar het buitengewone altijd trouw gebleven.

De tentoonstelling in Turnhout toont een selectie uit de werken van Robert Höfling over het thema "Mensen en gezichten".  Ze tonen de veelzijdigheid, het grote artistieke talent en de meesterlijke techniek van de kunstenaar. Sommige werken zijn nooit eerder tentoongesteld.

Openingsuren:

Zaterdag en zondag van 10 tot 12.30uur en van 14 tot 17uur

Dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17uur

Maandag en woensdag gesloten

Info via St.Adviesraad Turnhout-Hammelburg:   Peeraer Josee 014/41.19.85

 


 

Cactustentoonstelling  Cactusweelde
9 en 10 juni 2018

 

 

T.g.v. het 40-jarig bestaan van Cactusweelde Turnhout wordt een tentoonstelling van imposante cactussen en vetplanten gehouden in het Theobaldus Kunsthuis.

Data: zaterdag en zondag 9 en 10 juni 2018

Openingsuren: telkens van 10 tot 17 uur

Inkom: gratis

Info: Maurits Huygaerts tel 014 41 87 35

 


 

 

 


Copyright © Griet Mertens 2013. All Rights Reserved.